top of page

חזרה לעבודה

כלי ליועצות הנקה ואמהות

פוסטים פופולרים

הנקה ומחזור

 

 

8 דקות קריאה

מה יש בחלב אם?

 

6 דקות קריאה

עישון והנקה

 

6 דקות קריאה

את חוזרת לעבודה בעוד כמה שבועות ורוצה להכין את הקרקע מבחינת ההנקה, אלו הדברים שצריך לחשוב עליהם:

 

1. כמה הנקות תפספסי במהלך שעות ההיעדרות שלך ובמה את מתכננת להחליפן?

אם הדבר אפשרי ישנם המון יתרונות לשאיבה במקום העבודה. השאיבה תשאיר את כמויות החלב שלך גבוהות, תמנע גודש ותאפשר לתינוק להמשיך לקבל את מלוא היתרונות של חלב אם. חלב אם הוא תמיד המזון הטוב ביותר לתינוקך גם כשהוא ניתן בבקבוק. כדי לשאוב מדי יום תזדקקי למשאבה טובה (עדיף חשמלית או על בטריות) ולפרטיות. ידעי את מעסיקייך לפני החזרה לעבודה על כוונתך לשאוב ובדקי שהם מודעים לזכותך לשעת הנקה. הכיני את מי שנשאר עם התינוק לטיפול בחלב האם השאוב ולדרך ההאכלה והחימום. בדקי שמי שנשאר עם תינוקך יודע דברים חשובים על טיפול בחלב אם: כמה זמן אפשר להשאירו בחוץ, איך מחממים וניקוי הבקבוק.

 

2. אחסון חלב אם (לתינוקות בריאים שנולדו במועד) 

חלב אם טרי שנשאב עכשיו יכול להישמר עד ארבע שעות בטמפרטורת החדר (22-25 מעלות). במקרר חלב טרי נשמר עד שמונה ימים. במקפיא ניתן לשמור חלב אם 3-4 חודשים. חלב אם מופשר: ניתן לשמור במקרר חלב אם שהופשר למשך 24 שעות. אין להקפיא שוב חלב אם שהופשר. הוראות אחסון חלב אם להדפסה

 

3. ומה אם אני לא מתכוונת לשאוב?

אחרי גיל 6 חודשים תוכלי להחליף ארוחה אחת בחלב שקדים (המתכון הוא כפית ל 100 מ"ל , אפשר להוסיף סילן טבעי להמתקה). אם מדובר בשתי ארוחות ויותר- כדאי לפנות לתחליפי חלב. בשלב זה אפשר גם להחליף הנקות במחיות שונות ומרקים. אפילו אם את לא שואבת באופן קבוע כדאי להצטייד במשאבה בימים הראשונים ולהוריד את כמות ההנקות באופן הדרגתי.

​4. תכנית להפחתת הנקות: 

אם את מפספסת שלוש הנקות ביום עבודה תוכלי לעשות כך: ביום הראשון לשאוב פעמיים במקום שתי הנקות ובזמן ההנקה השלישית שמתפספסת רק לשחרר מעט חלב. בימים הבאים באופן הדרגתי להפחית את השאיבות ולהחליפן בשחרור מעט חלב. אם השאיבה היא חלק מתהליך הדרגתי של הפסקת ההנקה במהלך היום , אין צורך לרוקן את השד אלא רק לשאוב עד לתחושת נוחות. הקפידי להצטייד ברפידות הנקה למניעת אי נעימות.

 

5. האם התינוק לוקח בקבוקים ומוצצים? 

אם עדיין לא התחלתם לתת בקבוקים ומוצצים זהו הזמן להתחיל בתהליך ההתרגלות. כדאי להתחיל לתת את הבקבוק בזמן שהתינוק איננו רעב. הזמן הגרוע ביותר להתחיל התרגלות למשהו חדש הוא כשהתינוק רעב. כדאי לתת את הבקבוק לתינוק כשהוא ריק בהתחלה רק כדי להפוך אותו לחפץ מוכר. ניתן לאפשר לתינוק לשחק עם הבקבוק בהשגחת מבוגר. בשלב הבא יש לתת בקבוק בין הארוחות עם מעט חלב. אפשר לנסות לתת בקבוק ומוצץ לתינוקות סרבנים תוך כדי קפיצה על כדור פיזיו. התנועה מרגיעה אותם ומאפשרת להם להיפתח לרעיון. מומלץ לא לתת את משימת ההרגלה לבקבוק לסבתא או לשכנה. מי מתאים יותר להציג לתינוק דבר חדש מהאדם עליו הוא סומך יותר מכל- אמא. התכוננו להקדיש זמן רב לתהליך ההתרגלות ולא להתייאש.

 

6.כיצד ממשיכים בהנקה למרות הפחתת ההנקות בשעות העבודה? 

כדאי למצוא מספר זמנים ביום ובלילה להנקה. גם אם לא תניקי בשעות העבודה אך תשמרי על מספר גבוה של הנקות ביממה תוכלי לשמור על כמות טובה של חלב בשד ועל יתרונות ההנקה לתינוק ולאם. לוח זמנים אפשרי הוא: הנקת התעוררות, הנקה כאשר אוספים מהגן (סביב 16:00-17:00) הנקה לפני השינה והנקה או שתיים במהלך הלילה. בכל אופן כל הנקה שתצליחי לשלב במהלך היום היא רווח נקי. 

הרשמי לניוזלטר להניק

Congrats! You’re subscribed

bottom of page